Dynamo čekají změny. Tým má za záchranou vést Miloš Holaň

Miloš Holaň by měl vést v následujících zápasech pardubické hokejisty. Foto: hokej.cz
Pardubice Zítra má město, jako nový většinový vlastník hokejového klubu, představit změny, které v HC Dynamo provede. Tým, který bezodkladně míří do baráže, má vést nový trenér. Současný kouč Pavel Rohlík skončí. Jako nejpravděpodobnější se jeví varianta, že novým trenérem bude Miloš Holaň. Sportovní stránku pak má mít na starosti Dušan Salfický, pomoci by měl klubu také bývalý generální manažer Třince Pavel Marek.
Miloš Holaň má za sebou bohatou hráčskou kariéru, ale také boj se zákeřnou nemocí. Zkušenosti jako trenér sbíral v řadě zahraničních klubů, trénoval například v Norsku, Rakousku, Bělorusku nebo na Slovensku. V české lize vedl Spartu a Mladou Boleslav.
Do Dynama by se měl po letech vrátit Pavel Marek. Ten v prosinci skončil jako generální ředitel a sportovní manažer hokejistů Třince. Ten v pardubickém dresu odehrál devět sezón, v nichž si na konto připsal 311 utkání a 34 gólů. V ročnících 1986/87 a 1988/89 dokonce s Teslou získal dva mistrovské tituly. jako trenér u různých mládežnických kategorií v Pardubicích, od žáků přes dorost až po juniory. V sezóně 1999/2000 poprvé přičichl k trénování ve vrcholovém mužském hokeji, kdy v Pardubicích dělal asistenta Milanu Chalupovi. V dalších dvou sezónách 2000/01 a 2001/02 se vrátil k juniorům, s nimiž získal dva mistrovské tituly. Od následující sezony pak působil v Třinci.
Měl by spolupracovat především s novým manažerem klubu. Tím se má stát bývalý brankář Dynama a nyní také menšinový vlastník klubu Dušan Salfický. (red)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *