Florbalisté k postupu do play-off potřebují úspěch na Spartě

oto: Sokol Pardubice

Pardubice Klíčový zápas čeká pardubické extraligové florbalisty tuto neděli. Po těsném vítězství na domácí palubovce v televizním duelu proti Liberci zajíždí do Prahy do haly Sparty. Tam je čeká přímý duel o postup mezi nejlepších osm týmů soutěže. V letos velmi vyrovnané Tipsport Superlize nyní na kýžené osmé místo ztrácí pět bodů.
Ještě v padesáté minutě pondělního klání vedl Sokol nad Libercem o tři branky. V závěru utkání se ale opět připomněl přízrak loňské sezóny, ve které Východočeši ztratili většinu zápasů právě v samotném konci. „Ztráta bodu nás určitě mrzí, zápas jsme měli velmi dobře rozehraný. Ale za výhru po nájezdech jsme samozřejmě rádi, je pro nás důležitá. Už jen proto, že jsme se trochu odlepili ode dna,“ říká útočník Jan Kourek.
Na vítězném vstupu do roku 2017 se dvěma premiérovými zásahy v Superlize podílel právě dvaadvacetiletý Kourek, který dostal jednu z prvních šancí v základní sestavě. „Začátek nebyl jednoduchý a chvíli trvalo, než jsem se rozkoukal. Herního vytížení nebylo tolik, ale s tím jsem jako nováček v týmu trochu počítal. Postupem času se to zlepšovalo a jsem hrozně rád, že mi dali trenéři proti Liberci důvěru. Bylo to super utkání s výbornou atmosférou,“ ohlíží se předsezónní posila Pardubic.
Pokud však Sokol na pondělní výhru nenaváže v 16. kole proti Spartě, bude na úspěch s Libercem zapomenuto. Pražský celek se nachází o příčku před Pardubicemi a navíc má o zápas méně, takže bodový zisk na půdě Sparty je pro Sokol takřka nutností. „Víme, o co hrajeme. Na Spartě to bude další veledůležitý souboj o play-off a já čekám boj o každý metr hřiště. Pokud to myslíme s letošním postupem mezi nejlepší osmičku vážně, musíme vyhrát. Všichni věříme, že se nám to povede,“ dodává Jan Kourek.

Zápas začíná v neděli v aréně Sparty Praha od 18 hodin. (red)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *